Temat: Jaką drukarkę laserową kupić?

Hej!

Chciałem się was zapytać jaka drukarka laserowa będzie najbardziej odpowiednia do pracy pod Linuxem, zastosowanie czysto biurowe, może być monochromatyczna. Co byście polecili w rozsądnej cenie?

Z góry dzięki
Pawlik

Thumbs up Thumbs down

2

Odp: Jaką drukarkę laserową kupić?

pawlik28 napisał/a:

Hej!

Chciałem się was zapytać jaka drukarka laserowa będzie najbardziej odpowiednia do pracy pod Linuxem, zastosowanie czysto biurowe, może być monochromatyczna. Co byście polecili w rozsądnej cenie?

Z góry dzięki
Pawlik

Witam,

Ostatnio kolega zakupił drukarkę Samsung ML-2850n i bardzo sobie chwali jej obsługę pod Linuksem (działa smile ).

Pozdrawiam,
Piotr

Thumbs up Thumbs down

3

Inwestując mniej niż 200zł na alledrogo, można łatwo kupić drukarkę HP5 z dupleksem. W cenie można wynegocjować interpreter PostScriptu i dodatkową pamięć (warto), lub dokupić za kilkanaście złotych kartę sieciową. Jak dla mnie rewelacja. Działa ze wszystkim jednakowo dobrze, zauważalnym kosztem jest papier, bo toner wystarcza na 6-9tysięcy kartek.

Poza tym polecam przed zakupem tutaj: http://openprinting.org/printer_list.cgi

4

Polecam Xerox Phaser 3124 , ma tryb oszczędzania tunera , opcje drukowania plakatów i broszur , naprawdę świetny sprzęt .

Thumbs up Thumbs down

5

Każdą, która ma w sobie jakąkolwiek wersję PS lub PCL lub ich emulacje. Takie działają na 100%. Reszta kryteriów tak jak zwykle. Zwróć uwagę na to czy bęben jest częścią tonera czy nie, jeśli nie to lepiej bo taniej toner. Jeśli podoba ci się drukarka z bębnem w tonerze to upewnij się, że jak wydrukujesz toner to ten bęben faktycznie będzie nadawał się do wymiany.

Piotr wspomniał o mojej drukarce (?). Potwierdzam, że jestem zadowolony ale nie było tak tanio jak mówi TLu smile.

Interfejs sieciowy w drukarce to bardzo wygodne rozwiązanie.