Przejdź do treści forum
Forum Dragonia Magazine
Forum czytelników i twórców Dragonia Magazine
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Temat: Jaką drukarkę laserową kupić?
Hej!
Chciałem się was zapytać jaka drukarka laserowa będzie najbardziej odpowiednia do pracy pod Linuxem, zastosowanie czysto biurowe, może być monochromatyczna. Co byście polecili w rozsądnej cenie?
Z góry dzięki
Pawlik
- piotr
- Redaktor
- Nieaktywny
Odp: Jaką drukarkę laserową kupić?
pawlik28 napisał/a:Hej!
Chciałem się was zapytać jaka drukarka laserowa będzie najbardziej odpowiednia do pracy pod Linuxem, zastosowanie czysto biurowe, może być monochromatyczna. Co byście polecili w rozsądnej cenie?
Z góry dzięki
Pawlik
Witam,
Ostatnio kolega zakupił drukarkę Samsung ML-2850n i bardzo sobie chwali jej obsługę pod Linuksem (działa
).
Pozdrawiam,
Piotr

- TLu
- Zastępca Redaktora Naczelnego
- Nieaktywny
Inwestując mniej niż 200zł na alledrogo, można łatwo kupić drukarkę HP5 z dupleksem. W cenie można wynegocjować interpreter PostScriptu i dodatkową pamięć (warto), lub dokupić za kilkanaście złotych kartę sieciową. Jak dla mnie rewelacja. Działa ze wszystkim jednakowo dobrze, zauważalnym kosztem jest papier, bo toner wystarcza na 6-9tysięcy kartek.
Poza tym polecam przed zakupem tutaj: http://openprinting.org/printer_list.cgi
- gruby
- Początkujący
- Nieaktywny
Polecam Xerox Phaser 3124 , ma tryb oszczędzania tunera , opcje drukowania plakatów i broszur , naprawdę świetny sprzęt .

- rafal
- Administrator
- Nieaktywny
Każdą, która ma w sobie jakąkolwiek wersję PS lub PCL lub ich emulacje. Takie działają na 100%. Reszta kryteriów tak jak zwykle. Zwróć uwagę na to czy bęben jest częścią tonera czy nie, jeśli nie to lepiej bo taniej toner. Jeśli podoba ci się drukarka z bębnem w tonerze to upewnij się, że jak wydrukujesz toner to ten bęben faktycznie będzie nadawał się do wymiany.
Piotr wspomniał o mojej drukarce (?). Potwierdzam, że jestem zadowolony ale nie było tak tanio jak mówi TLu
.
Interfejs sieciowy w drukarce to bardzo wygodne rozwiązanie.
Posty [ 5 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB 1.3.4
Currently used extensions: pun_antispam, pun_tags, pun_admin_add_user, pun_quote, pun_poll, pun_bbcode, pun_repository, pun_admin_manage_extensions_improved, pun_pm, pun_attachment. Copyright © 2008 PunBB